vježbaonica opuštanja

opuštanje uz pjesmu i ples

Vježbaonica opuštanja je glazbeno druženje u trajanju od sat i pol vremena na kojemu se prvenstveno opuštamo pjevajući i plešući, te kroz pjevanje i plesanje oslobađamo glas i pokret. Spontano i neposredno dozvoljavamo našem umu i tijelu da se opuste, te da tako opušteni počnu sami od sebe otapati i otpuštati stresove nakupljene tijekom svakodnevnog života. Tako opušteni mi dajemo priliku našem tijelu da samo od sebe, spontano, počne postepeno oslobađati glas i pokret.
Na početku vježbaonice radimo i jednostavne, ali vrlo učinkovite vježbe za glas, u trajanju od 10-15 minuta. Te vježbe nam dodatno pomažu da se opustimo i da pripremimo glas na pjevanje i veselje koje nas očekuje tijekom glavnog dijela vježbaonice.
Vježbaonicu započnemo nekom laganom pjesmom. Tu istu pjesmu otpjevamo i kao završnu pjesmu vježbaonice, te na taj način možemo usporediti doživljaj i opuštenost na početku i na kraju vježbaonice, odnosno možemo procijeniti koliko nam je vježbaonica opuštanja bila učinkovita.
Na vježbaonici zajednički i spontano pjevamo popularne pjesme raznih autora, bez određenog slijeda, kako nam dođe inspiracija, kako nam padnu na pamet. Nije potrebno znati tekstove pjesama, niti same pjesme, bitno je prepustiti se glazbi, opustiti se i uživati. Njegujemo pjesme našega govornog područja, no uvijek možemo zapjevati i neku stranu pjesmu ako netko od sudionika zaželi..

Spontano pjevamo popularne pjesme raznih autora,

bez određenog slijeda.

ZA VIŠE INFORMACIJA PITAJTE
FEŠTAONICU!

Sve što vas zanima o Vježbaonici opuštanja ili Glazbenoj animaciji slobodni ste nam poslati poruku u nastavku.