Najave

Feštaonica na radionici pripreme domaćeg ajvara!

 

Želite naučiti praviti ajvar te se pri tome i dobro zabaviti uz Feštaonicu?

U nastavku teksta donosimo službeni poziv te se radujemo vašem dolasku!

Radionica pripreme domaćeg ajvara

Kome je namjenjena ova radionica?

Svim krasnim ljudima koji žele naučiti pripremati ajvar, svima koji žele sudjelovati u pripremi ajvara i zabaviti se u dvorištu na zraku, kroz rezanje paprike, guljenje patliđana, pjevanje, zajedništvo u mljevenju povrća, okupljanje oko kotla kao u neka ne tako davna vremena, te mješanje ajvara koji će uskoro postati gotov proizvod kojim ćemo puniti staklenke.

Zašto sudjelovati na ovoj radionici?

Naučiti ćete sve korake pripreme ajvara, dobiti uputstva te ćete isto moći raditi sami.

Zabaviti ćete se, upoznati se sa ljudima koji imaju isti interes kao i vi. Gđa Barica će nam kao vrhunska domaćica pripremiti fini ručak ( koji će sigurno sadržavati i meso ). Imati ćemo i zabavni dio; za vrijeme naše radionice će nam na gitari svirati moj prijatelj Boris, idejni začetnik „Feštaonice“ te ćemo u ritmu muzike za ples, sa užitkom stvarati naš zajednički ajvar. Svatko će po završetku našeg stvaranja dobiti/ napuniti svoje 2 teglice ajvara, te u njemu uživati.

Tko su nam domaćini?

Glavna domaćica („glava familije“) nam je gđa Barica Žeravica; koja će nas opskrbiti sa dodatnim domaćim namirnicama iz njenog vrta koje moramo isto staviti u naš ajvar, te će sudjelovati u pripremi. U njihovom kućanstvu ostali članovi obitelji su- Baričin sin Josip, njegova žena Vesna i njihovo 4 djece- Tonček, Marina, Josipa i malena bebica Magdalena. Vrlo vjerojatno će Josipa i Marina htjeti sudjelovati u našoj proizvodnji, a ostali članovi obitelji će imati neke druge poslove oko imanja, pa se neće toliko na nas koncentrirati.

Imanje se sastoji od par objekata koje čine: kuća, staja te par dodatnih kućica te prostorija. Od životinja na imanju se nalaze kravice, telčeki, svinje, purice, purani, kokice, mace, pas.

Ukoliko ćete htjeti vidjeti domaće životinje pokazati će vam ih naši domaćini.

Što ponijeti sa sobom, a što već imamo kod gđe Barice?

Ja ću kupiti papriku cca 30 kg i patliđana cca 10 kg te ih dovesti 06.10.2019 kod gdje Barice, svo ostalo povrće i ostale domaće sastojke će nam dati gdja Barica. Imamo i staklenke kod gdje Barice, ali ukoliko imate neke svoje 2 posebno drage staklenke koje želite napuniti ajvarom budite slobodni donijeti ih.

Ponesite sebe, svoj osmijeh, svoju dobru volju jer tamo ćemo stvarati nešto ispunjeno zajedništvom i veseljem- to neće biti običan ajvar!

Vaš doprinos događaju iznosi 250 kn- u tih 250 kn vi dobivate; ručak, 2 staklenke ajvara koji ćemo pripremiti, muziciranje, prijevoz do gdje Barice te krasno druženje. Ukoliko nešto ostane od novca nakon što se oduzme trošak nabavljenih namirnica- to dobiva gdja Barica za njezino gostoprimstvo te nesebično prenošenje znanja.

Mjesto, vrijeme i trajanje?

Adresa je Gorica Jamnička 1 (Jamnica Pisarovinska), trajanje je od cca 10 h dok ne napravimo naš ajvar do cca 17-18h najduže. Nedjelja 06.10.2019. Iz Zagreba krećemo oko 9h sa mjesta na kojem se dogovorimo.

Link na lokaciju: https://www.google.hr/maps/place/Gorica+Jamni%C4%8Dka+1,+10451,+Gorica+Jamni%C4%8Dka,+Hrvatska/@45.6108972,15.8689119,500m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x476429a748d91c33:0x9600a546d9200445!8m2!3d45.6108935!4d15.8711006

Kako do tamo?

Za sve polaznike ću smisliti prijevoz do tamo; (ovisno o broju prijavljenih) sve ću posložiti tako da svi budu dovezeni tamo i vraćeni u Zagreb po završetku našeg svrhovitog ugodnog druženja. Ja ću voziti 3-4 ljudi, a za drugi auto se dogovaramo u hodu – s obzirom na broj prijavljenih. Kretati ćemo iz Zagreba oko 9h. Do Gorice Jamničke imamo 30- ak minuta od Arene Shopping Centra ( informacija zato da imate osjećaj udaljenosti ).

Organizatorica radionice; za prijavu i sve upite raspoložena i sa veseljem- Antonija Bezić 091/2789 463

Broj polaznika je ograničen, stoga molim da što prije rezervirate svoje mjesto. VIDIMO SE!

ZA VIŠE INFORMACIJA PITAJTE
FEŠTAONICU!

Sve što vas zanima o Raspjevanim druženjima ili Glazbenoj animaciji slobodni ste nam poslati na: festaonica@gmail.com