O MENI

O MENI

Zovem se Boris Glumpak. Rođen sam 14.06.1975. godine u Zagrebu. Glazba se veže uz čitav moj život. Kao mali završio sam osnovnu muzičku školu, smjer gitara. Kao student, završio sam šumarski fakultet, pjevao sam u Akademskom zboru Ivan Goran Kovačić. To je bilo prekrasno razdoblje pjevanja, druženja i putovanja. Pjesma i veselje su mi uvijek bili važni. Gdje god bih išao, bilo sa zborom ili fakultetom ili u nekom drugom aranžmanu, gitara je gotovo uvijek bila uz mene i pjevalo se, veselilo i tulumarilo, vrlo često i vrlo intenzivno. Pjesma je prekrasan medij koji zbližava ljude na jednoj dubljoj razini. Prije 10-tak godina sam počeo otkrivati i ples kao sredstvo opuštanja i izražavanja, tako da sam dvije godine išao na tečaj Tanga, išao sam oko dvije godine i na tečaj Salse, Kizombe, Bachate… Društveni ples je prekrasna vještina kroz koju se možeš lijepo opustiti, izražavati, zabaviti i upoznati prekrasne ljude. Uz društvene plesove počeo sam otkrivati i plesove bez forme (Ples 5 ritmova, Medicina kretanja, Ecstatic dance, Biodanza..), koji su me počeli sve više interesirati i obuzimati. Ovi plesovi bez forme otvaraju i oslobađaju čovjeka i na fizčkom i na emocionalnom nivou, a i na puno suptilnijim nivoima koje svijesno ne možemo ni osjetiti, no u svakodnevnom životu itekako osjećamo te dobrobiti. Tako da mi je prakticiranje tih plesova bez forme postala neka vrsta „terapije“, odnosno psiho-fizičkog čiščenja na kojoj se mogu slobodno i spontano izražavati, nesputanim pokretom i glasom. Pohađam i Školu za otkrivanje glasa (Werbeck metoda pjevanja), trenutno sam na trećoj godini. Ova uistinu fenomenalna škola i metoda, otvorila mi je potpuno nove vidike vezano uz glas i odnos prema glasu. Redovito prakticirajući vježbe za glas koje učimo u ovoj školi, sve više uviđam neodvojivu vezu između glasa i osobnosti. Kažu da je glas zvučna osobna karta čovjeka, u što se svakodnevno sve više uvjeravam, prvenstveno na vlastitom primjeru. Otkrivajući glas, ujedno otkrivamo, otvaramo i oslobađamo vlastitu osobnost, uistinu fenomenalno..

Pjevanje, plesanje i sviranje gitare su postali moji životni prioriteti i područja najvećeg interesa. Sve jasnije i intenzivnije izgrađujem svoj PPS standard života, u kojem skračenica PPS znači, Pjevanje Plesanje Sviranje. Poučen vlastitim iskustvom želim i druge ljude potaknuti, podsjetiti i inspirirati na veliku vrijednost pjevanja i plesanja. Pjevanje i ples nas opuštaju, dovode u kontakt sa nama samima, čiste i produbljuju naša emocionalana stanja, dovode nas u stanje sreće i radosti, kada pjevamo u grupi povezuju nas na dubljoj razini sa drugim ljudima. Ima još bezbroj vrijednih, ljekovitih dobrobiti koje imamo od pjevanja i plesa, što je najbolje istraživati kroz prakticiranje, odnosno kroz vlastito iskustvo pjevanja i plesanja.

Pjevati i plesati treba što češće i što više, bez obzira na pjevačko ili plesačko znanje i vještinu, neka nas pjesma uveseljava, ozdravljuje i zbližava. Neka nas pjesma opija!

ZA VIŠE INFORMACIJA PITAJTE
FEŠTAONICU!

Sve što vas zanima o Vježbaonici opuštanja ili Glazbenoj animaciji slobodni ste nam poslati poruku u nastavku.